Hälsa och skönhet

Socker & salt - i allt


skrivet den 14 okt av Admin, klockan:11:20

Nu har jag börjat tröttna på att behöva kontrollera alla innehållsförteckningar på livsmedel! VARFÖR och HUR kan det vara tillåtet att ha socker i banne mig allt ätbart?! För något år sedan letade jag frenetiskt efter frukostflingor eller musli till både mig själv och min dotter. Efter många minuters läsande kunde jag sortera ut ETT paket av ett 20-tal som inte innehåll något tillsatt socker. ETT paket! Gissa vad det var i paketet, lite havregryn och något annat sädesslag. Mums ...

Visste ni att: 

- honungspuffar innehåller över 42 (!!!) gram socker per 100 gram?

- Dennis hotdogs innehåller 2.8% SALT, vilket är långt över andra jämförbara produkter.

Oftast är det sockret som är i fokus när det gäller skadligheten, men för mycket salt är inte heller bra, framförallt inte för våra barn.

Fast nog tycker jag personligen att sockret är det värsta, det påverkar ju inte bara hjärnan negativt utan skadar även emaljen på tänderna.

 

Så tummen ner för föräldrar som fortsätter att pumpa i sina barn socker som INTE kommer från godis!! 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt